Glimpses New York & Amsterdam

Glimpses New York & Amsterdam

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 08-06-2011

Vandaag  8 juni opent in New York de expositie ‘Glimpses’, een expositie van Arcam en het Center for Architecture in New York. De expositie gaat over de manier waarop beide metropoolregio’s werken aan hun duurzame toekomst. Op vrijdag 17 juni wordt de expositie bij Arcam geopend.

Vijf Amsterdamse en vijf New Yorkse jonge ontwerpbureaus zijn gevraagd om toekomstvisies te maken voor de thema’s BREATHING, EATING, WORKING, MOVING en DWELLING, thema’s die refereren aan de basiscondities voor een leefbare stad.  Gedurende de zomer zal kennisuitwisseling rondom de duurzame stad centraal staan.

De expositie toont tien metershoge visuals van deze ‘glimpses’ op de toekomst. De tekeningen en impressies vormen krachtige beelden die de statements van de ontwerpers ondersteunen. In hun visies wordt de toekomst van het dagelijks leven in Amsterdam en in New York bepaald door wereldwijde uitdagingen.

Symposium

Begin juli komt een New Yorks delegatie naar Amsterdam en organiseert Arcam o.a. op 5 juli een symposium getiteld ‘Planning the future of New York and Amsterdam’. Tijdens het symposium worden het ‘Structuurplan Amsterdam 2040’ en ‘PlaNYC 2030’ met elkaar vergeleken, met bijdragen van o.a. Zef Hemel (Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam) en David Bragdon (Director of Long-term Plannning and Sustainability, NY).

Ontwerp

Delva Landscape Architects with Dingeman Deijs; Van Bergen Kolpa Architecten; Barcode Architects; .Fabric; Space & Matter. De New Yorkse Glimpses door: dlandstudio; Interboro Partners;
Solid Objectives – Idenburg Liu (SO-IL); W Architecture & Landscape Architecture; WORKac.

Lees het interview met Steven Delva in nummer 4 van ArchitectuurNL.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.