Grootste kluscomplex van Den Haag

Nieuws

Grootste kluscomplex van Den Haag

Door: Petra Starink | 15-10-2014

In Den Haag wordt het Junoblok, een voormalig kantoorgebouw in de Binckhorst klusrijp gemaakt. Het grootste kluscomplex van Den Haag gaat plek bieden aan 67 kluskavels voor appartementen en werkruimtes. De gemeente start deze maand met het bouwrijp maken  van het voormalige kantoorgebouw. Juno blok is een ontwikkeling van de Gemeente Den Haag, Hulshof Architecten en Arvide Architectuur Ruimte Visie.

Eerste grootste kantoorpand als kluscomplex

In maart is gestart met de verkoop van de kavels en inmiddels zijn bijna alle kavels verkocht. Het kantoor aan de Junostraat en het water van de Trekvliet is het eerste grote kantoorpand in Den Haag dat als kluscomplex beschikbaar is voor particulieren. Het klusrijp maken van het pand houdt in dat de binnenkant van het pand gestript wordt en daarnaast krijgt het gebouw een nieuwe entree. De algemene ruimtes zoals liften, trappen en hallen worden opgeknapt. De dakverdieping wordt vernieuwd en aan de binnengevel wordt een galerij gerealiseerd  voor het ontsluiten van de woningen. Er wordt een asbestsanering uitgevoerd en het pand krijgt een basisinfrastructuur van nutsvoorzieningen. Ook komt er een  gemeenschappelijke fietsenberging.

Naar eigen wens verbouwen

De kopers van de kluskavels kunnen naar eigen wens en smaak hun kavel ombouwen tot ideale woning. Zij zijn grotendeels vrij in het bepalen van de grootte, indeling en inrichting van de kavel.
De gevel kan ook veranderd worden, bijvoorbeeld door grotere ramen of een balkon. Er bestaat ook nog de mogelijkheid om een dakterras of dakopbouw te maken. Eind juni 2015 wordt het pand klusrijp opgeleverd en dan kunnen de klussers aan de gang. De verwachting is dat in het najaar van 2015 de eerste bewoners hun intrek nemen in het pand.

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.