Inschrijven NRP Gulden Feniks 2023 t/m 26 mei

Actualiteiten, Nieuws, Prijsvragen

Inschrijven NRP Gulden Feniks 2023 t/m 26 mei

Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-03-2023

De NRP Gulden Feniks is een nationale prijs voor voorbeeldprojecten in de renovatie- en (gebieds)transformatiesector. Hij wordt jaarlijks uitgereikt door NRP; een onafhankelijk kennisnetwerk voor de volle breedte van de vastgoedsector. Tot en met 26 mei zijn projecten die in 2022 zijn opgeleverd aan te dragen binnen de categorieën: renovatie, transformatie en gebiedstransformatie.

NRP reikt deze jaarlijkse nationale prijs uit aan voorbeeldprojecten in de renovatie- en transformatiesector en heeft het doel om van te leren door successen en gedeelde lessen te delen. Iedereen die heeft (mee)gewerkt aan een voorbeeldstellend project dat in 2022 is opgeleverd kan inzenden kan tot en met vrijdag 26 mei 2023.

Beoordeling

Inzendingen die voldoen aan de voorwaarden van de prijs worden beoordeeld door een vakkundige jury met verschillende achtergronden. Zij nomineren projecten aan de hand van de vijf criteria: duurzaamheid, sublimatie, economische waardecreatie, maatschappelijke waardecreatie en innovatie. Tenslotte wijst de jury maximaal vier winnaars aan: één in elke categorie en eventueel een wildcard.

Winnaars Gulden Feniks 2022

De Wereldburger in Amsterdam, De Voortuinen in Amsterdam en Kerckebosch in Zeist wonnen vorig jaar de Gulden Feniks met hun voorbeeldstellende project op het gebied van respectievelijk renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Daarnaast ontving De Utrecht in Leeuwarden een wildcard. De vakjury selecteerde de winnaars uit 48 ingediende projecten.

Project voordragen

Ken je een project dat zou moeten worden voorgedragen? Stuur dit bericht dan door of breng ons persoonlijk op de hoogte via [email protected]  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.