Internationale Architectuur Biënnale van start

Internationale Architectuur Biënnale van start

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-09-2009

Vandaag gaat de vierde Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) van start in het teken van Open City. Daarmee wordt een stad bedoeld die divers, levendig en sociaal duurzaam is en waar mensen zich cultureel, sociaal en economisch op een productieve manier tot elkaar kunnen verhouden.

Met drie tentoonstellingen, een unieke samenwerking met de VPRO en een uitgebreid randprogramma van lezingen, filmvertoningen, debatten, workshops, een internationale masterclass en andere evenementen zet de vierde editie van de IABR het najaar in het teken van het thema Open City: Designing Coexistence.

Opening
De hoofdtentoonstelling ‘Open City: Designing Coexistence’ in het Nederlands Architectuurinstituut zal officieel geopend worden door de minister van VROM, Jacqueline Cramer, en de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr leest een gedicht dat hij special voor deze gelegenheid schreef.

Award
Tijdens de opening in het NAi wordt het boek Open City: Designing Coexistence gepresenteerd. Dit boek is uitgegeven door SUN in samenwerking met de IABR en de ETH Zurich.

Met de opening van Parallel Cases wordt de winnaar van de Parallel Cases Biennale Award bekend gemaakt door een internationale jury onder voorzitterschap van de Rijksbouwmeester, Liesbeth van der Pol. De winnaar wordt gekozen uit inzendingen door studententeams en onderzoekers van 28 universiteiten en hogescholen uit 20 verschillende landen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.