IOU architecture ontwerpt drijvend zwemeiland

Nieuws

IOU architecture ontwerpt drijvend zwemeiland

Door: Petra Starink | 17-08-2011

IOU architecture van architect Roland Pouw heeft in opdracht van onder meer de gemeente Rotterdam in samenwerking met Go Marketing een concept en ontwerp voor een drijvend mobiel eiland  ontwikkeld voor in de Rijnhaven.  Deze drijvende City Water Lounge heeft behalve een  zwembad een whirlpool, een horecagelegenheid en een  park.Benedendeks bevinden zich een Welness met  sauna en Turks stoombad.

Met een totale oppervlakte van ruim 1.700 m² is de City Water Lounge een stoer en robuust eiland dat bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde duwbakken van 78 x 11 meter. Het houten dek refereert aan het vele hout wat vroeger in de Rijnhaven werd overgeslagen. Op dit eiland zijn zeecontainers gestapeld. Door het koppelen van zeecontainers zijn de binnenruimtes open met ruimte voor een fitness, restaurant en bar.

Duurzaam en flexibel

Met het oog op duurzaamheid wordt gebruik gemaakt van bestaande materialen, zoals de stalen duwbakken en de karakteristieke zeecontainers. Verder wordt gebruik gemaakt van onder meer het natuurlijk filteren van het water, warmte- en zonnecollectoren, warmtepompen en de nieuwste technologieën met betrekking tot energiebesparing.

Uniek

Het drijvende recreatie eiland is uniek in de wereld. Eerder ontwierp architect Roland Pouw van IOU al een wat bescheidener drijvend zwembad in de Amstel in Amsterdam dat in 2010 in gebruik is genomen: Badbuiten. Het ontwerp voor Rotterdam voorziet  in een bijna drie keer zo groot eiland. Het betreft een voorlopig ontwerp. Naar investeerders wordt nog gezocht.

 Bekijk hier de video van het drijvend zwembad

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.