Jubileumexpo René van Zuuk

Jubileumexpo René van Zuuk

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-08-2012

Het bureau van René  van Zuuk bestaat in 2012 20 jaar. Reden genoeg voor een jubileumexpositie bij cASLa in Almere. De expositie is te zien van 24 augustus tot en met 17 november.

Sprakmakende gebouwen

Architect René van Zuuk heeft op zevenentwintigjarige leeftijd met zijn ontwerp Psyche de prijsvraag gewonnen die was uitgeschreven voor De Fantasie in Almere. Dit project was eerst woning en biedt nu plaats aan het kantoor van het bureau. Later heeft hij op De Fantasie Project X ontworpen als woonhuis. Op deze bijzondere locatie aan het Weerwater zijn deze spraakmakende gebouwen gerealiseerd om te wonen en te werken. Aan de andere oever van het Weerwater staat The Wave, een bijzonder appartementencomplex, een icoon dat de Sky-Line van Almere mede vorm geeft.

Passend en uniek

Op de expositie worden op 18 sokkels de stedenbouwkundige en architectonische maquettes getoond van de projecten die René van Zuuk heeft ontworpen en gemaakt. Het bureau werkt sinds 1992 aan zeer uiteenlopende opdrachten. Het werk van van Zuuk is passend en uniek gerelateerd aan de omgeving waarin het is bedacht. Geen etage of daklijn is gelijk, terwijl de functionaliteit van het ontwerp maximaal is. De bijzondere gevelbekledingen lijken vaak op het werk van M.C. Escher.

Bij de tentoonstelling verschijnt een jubileumboek, René van Zuuk Architecture, 1992-2012.

Foto: Christian Richters

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.