Jury Daylight Award bekend

Jury Daylight Award bekend

Nieuws
Door: Petra Starink | 13-05-2014

De jury van de Daylight Award 2014 is compleet. Onder voorzitterschap van Koen van Velsen beoordeelt een vakkundige jury dit jaar de winnaars die op 22 september 2014 bekend zullen worden gemaakt tijdens het congres Licht 2014 in Congresgebouw World Forum in Den Haag.

Met de Daylight Award wil de stichting gerealiseerde projecten waarin het samenspel tussen architectuur en dag- en kunstlicht tot een vernieuwend en vitaliserend gebouwconcept heeft geleid onder de aandacht brengen. Uiteindelijke doel is om opdrachtgevers en ontwerpers te stimuleren om daglichttoepassingen integraal in het ontwerp van een gebouw mee te nemen met als doel het creëren van gezondere gebouwen.

Jury

De vakkundige jury staat onder leiding van voorzitter Koen van Velsen,  uit twee voormalig Daylight Award winnaars, Francesco Veenstra van Mecanoo en Lars Courage van Courage Architecten. Daarnaast nemen Solmaz Esmailzadeh, lichtspecialist bij ARUP, Paul van Bergen, directeur van DGMR, Peter de Winter, Hoofdredacteur ArchitectuurNL en Bouwwereld bij Eisma Media en Sander Mirck van Mirck Architecture, namens de Stichting Living Daylights, plaats in de jury.

Inzendingen

Projecten kunnen nog tot 1 juni 2014 in de twee categorieën woningbouw en utiliteitsbouw meedingen naar de prijs. Deze categorieën worden breed bekeken en kunnen zowel nieuwbouw, renovatie- als transformatieprojecten betreffen van woningen, kantoorgebouwen, boerderijen, kerken, scholen, ziekenhuizen etc. De jury zal half juni samenkomen om de ingediende projecten te beoordelen, waarna in beide categorieën maximaal vijf projecten worden genomineerd. Half juli zal de jury de genomineerde projecten bezoeken, waarna de twee winnaars zullen worden bepaald.

Kijk voor meer informatie op www.livingdaylights.nl/awards

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.