Kijk eens in een Passiefhuis

Nieuws

Kijk eens in een Passiefhuis

Door: Petra Starink | 28-10-2014

Kom eens een kijkje  nemen in een Passiefhuis? Van 7 tot en met 9 november staan in Nederland ruim 20 deuren open van passief gebouwde en gerenoveerde gebouwen. Iedereen die interesse heeft in een aangenaam binnenklimaat met muisstille installaties tegen lage energiekosten is welkom. Bewoners en gebruikers delen hun ervaringen graag met de bezoekers.

Internationale Passiefhuis Dagen 2014
De openstelling maakt deel uit van de Internationale Passiefhuis Dagen 2014. Wereldwijd zijn ongeveer 800 gebouwen tijdens deze dagen te bezoeken. Bijna de helft is opgenomen in de internationale passiefhuis database. Deze database bevat ruim 3.000 passieve gebouwen in de wereld. In Nederland zijn ruim 20 gebouwen te bezoeken. Het eerste energieneutrale woonzorgcomplex in Vroomshoop, de meest frisse school van Nederland in Ede en andere wooncomplexen en kantoorgebouwen. Sommige worden gebouwd, sommige zijn bewoond.

Energieneutraal bouwen wordt de norm
Overal in de wereld worden kennis en techniek ontwikkeld om de energietransitie vorm te geven. Vanaf eind 2020 is energieneutraal bouwen in Europa de norm, om de vraag naar fossiele energie te beperken. Met de passiefhuis bouwmethodiek bereikt men de hoogste standaard op het gebied van gezond wonen, betaalbaar comfort en energie-efficiency. Nederland heeft ruime ervaring met deze bouwmethode. De Internationale Passiefhuis Dagen worden in Nederland georganiseerd door vereniging DNA in de Bouw en maken deel uit van het EU-project PassREg, dat de passiefhuismethode grootschalig in Europa uitrolt: Passive House Regions with Renewable Energy.

Voor meer informatie kijk op www.dnaindebouw.nl

Foto: Ruime nieuw gebouwde woning annex kantoor volgens de passiefhuis methode in Oijen (NB). DNA in de bouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.