Lezing architect Mark Wigley

Lezingen, Nieuws

Lezing architect Mark Wigley

Door: Petra Starink | 28-10-2014

Het Nieuwe Instituut nodigt ieder jaar een spreker uit om zijn of haar visie te geven op actuele ontwikkelingen in de architectuur. Architect Mark Wigley houdt op zondag 30 november de 10e Benno Premsela lezing in hotel The Grand Amsterdam.

Informatiestromen via radiogolven

De progressieve denker en architect Mark Wigley zal ingaan op de architectuur van de informatiestromen die in onze leefomgeving voorkomen, en het effect dat ze op het ontwerp van die omgeving uitoefenen. Mensen bewegen zich door een ruimte van steeds complexer wordende informatiestromen die via radiogolven worden verspreid. Volgens architect Wigley moeten we geen onderscheid maken tussen die onzichtbare ruimte en de zichtbare, maar het als een samenspel zien waarbij de radiogolven zelfs de overhand kunnen krijgen.

Op de lezing zal Wigley ingaan op de vraag wat die architectuur van radio betekent voor de vormgeving van onze eigen omgeving zoals onze interieurs, gebouwen en landschappen. Wigley zal zich ook richten op de toekomst  van design, interieurarchitectuur en architectuur. De lezing is onderdeel van de programmalijn Landschap en Interieur.

Mark Wigley schreef door de jaren essays en boeken. Hij is bekend van Constant’s New Babylon: The Hyper-Architecture of Desire (1998), White Walls, Designer Dresses: The Fashioning of Modern Architecture (1995) en The Architecture of Deconstruction: Derrida’s Haunt (1993).

Bezoekersinformatie

Datum: Zondag 30 november 2014 in The Grand Amsterdam, Oudezijdsvoorburgwal 197, Amsterdam
Start lezing: 16.30 uur
Entree: 15,- voor studenten 7,50,-
Kaarten bestellen kan via markwigley.eventbrite.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.