Kleinste huis te koop

Kleinste huis te koop

Nieuws
Door: Petra Starink | 11-09-2014

In de Londense wijk Barnsbury staat vermoedelijk het kleinste huis ter wereld te koop. De omvang van The Small House is 12,8 vierkante meter. De muren en het interieur van de woning zijn in Amersfoort gemaakt en opgebouwd. Het huisje is te koop voor 275.000 pond (344.000 euro).

Het huis werd in 2010 voor ‘slechts’ 120.000 pond gekocht door Bart Schoonderbeek van Schipper Bosch. Samen met Dyvik Kahlen Architects kwam men tot een volledig nieuw interieur en liet dat in Amersfoort bouwen bij de Timmerwerkplaats. Dit interieur werd vervolgens samen met een nieuwe achtermuur en dak naar Londen vervoerd en in het kleine huisje getakeld.

Woonelementen vervlochten in constructie

De woning biedt een douche, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, opbergruimtes en een tuin. Dat je kunt douchen terwijl je op het toilet zit en dat je over het keukenblok heen naar de bovenruimte moet, zijn een gevolg van de efficiënte inrichting. De herinrichting was een hele opgave. De woonelementen zijn allemaal vervlochten in de constructie.” Zo werkt het bed mee aan de stabiliteit van het kleine bouwwerk, is de verlichting geïntegreerd in de plafonds, zitten er extra bedden in de vloer en loop je via het keukenplatform naar de ‘slaapkamer’. In The Small House is gebruikgemaakt van massieve vloerdelen, leer, marmer en goede coating. Bovendien werd een minituin toegevoegd met een (uiteraard opklapbaar) bankje.

Bron en beeld: Schipper Bosch

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.