Kraaijvanger ontvangt B Corp certificaat

Actualiteiten, Nieuws

Kraaijvanger ontvangt B Corp certificaat

Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-11-2023

Als een B Corp gecertificeerd bedrijf maakt Kraaijvanger Architects deel uit van een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die voldoen aan hoge standaarden op het gebied van milieu-impact. Een mooie erkenning voor waar het bedrijf voor staat en dagelijks aan werkt.

B Corps zijn bedrijven die voldoen aan de hoogste maatschappelijke en ecologische normen voor mens en planeet. Ondernemingen die hun winstoogmerk schikken aan het collectieve belang van de samenleving. Kraaijvanger geeft aan: ‘Hier staan wij altijd al voor maar nu hebben we het certificaat om het te bewijzen!’

Aansluiting

Het bedrijf gelooft in het opnieuw verbinden van mens en natuur middels tijdloze architectuur met een positieve sociale en ecologische footprint. Dit is nauw verweven in de ontwerpwijze en het bedrijf zelf. Zo blijft Kraaijvanger werken aan het vergroten van haar positieve impact met nieuwe initiatieven, projecten en samenwerkingen. Met deze certificering committeert het bedrijf zich aan voortdurende inzet en verbetering.

B Corp worden

Om een B Corp te worden, moet een organisatie het B Impact-certificeringsproces doorlopen. In het certificeringsproces moet een organisatie minimaal 80 van de mogelijke 200 punten behalen. Kraaijvanger heeft een score van 118,1 punten behaald, en scoort daarmee niet alleen bovengemiddeld, maar staat daarmee ook in de top 10 van B Corp gecertificeerde architecten bureaus wereldwijd. Voor Rotterdam is het zelfs het eerste bedrijf.

Bij de beoordeling wordt onder meer gekeken naar milieu, werknemers, bedrijfsvoering, maatschappij en opdrachtgevers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
2 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.