Kraaipanschool wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Nieuws

Kraaipanschool wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Kraaipanschool wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Nieuws
Door: Petra Starink | 27-10-2014

De Kraaipanschool in de Transvaalbuurt  is gekozen tot winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs. Het is het beste woningproject van het afgelopen jaar in Amsterdam. De prijs gaat naar opdrachtgever Ymere, Architectenbureau Hoogeveen, bouwer ERA Contour en naar de bewoners.

Renovatie en nieuwbouw

Het project Kraaipanschool combineert oud en nieuw met een knipoog naar de Amsterdamse School. De monumentale school is gerenoveerd tot servicepunt voor de buurt en daarnaast zijn twee nieuwbouwblokken verrezen met in het midden een nieuw buurtpleintje. Het complex bestaat uit 60 sociale huurwoningen en zorg- en buurtvoorzieningen. De Kraaipanschool werd eerder beloond met de Zuiderkerkprijs 2013 en een nominatie voor de Gouden AAP 2014.

D tweede en derde plaats waren voor de Wenslauerstraathuisjes en Bankastraat –Indisch  Oud en Nieuw. De prijs is uniek in zijn opzet. Niet de experts maar de bewoners bepalen welke complexen mee mogen dingen naar de prijs. De strijd ging in 2014 tussen 35 nieuwbouwprojecten met 2750 woningen. De achtste editie van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs is georganiseerd door de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, Gemeente Amsterdam, Bouwend Amsterdam, Het Parool en AT5.

Lees ook: Nominaties Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014

Foto: Luuk Kramer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
4 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.