Lancering Archicad 26

Actualiteiten, Nieuws, Productnieuws

Lancering Archicad 26

Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-07-2022

Half juli lanceerde Graphisoft de 26e editie van de ontwerpsoftware Archicad. Verbeteringen zijn onder meer doorgevoerd op het gebied van workflows en professionele visualisatieoplossingen. Hiermee ligt de focus wat het bedrijf betreft bij het ontwerpen van geweldige gebouwen. Archicad 26 (incl. de KeyMember Editie) is dit najaar beschikbaar in Nederland en België.

De laatste jaren is het werk van architecten drastisch veranderd. Projecten worden groter en complexer en er wordt meer en meer integraal samengewerkt tussen de verschillende partijen. Daarnaast neemt het belang van datamanagement toe en zijn architecten meer tijd kwijt aan repetitieve en administratieve werkzaamheden. Hier speelt Archicad op in.

Veranderingen en verbeteringen

Ontwerpen: Onder andere het verbeterde beheer van attributen en snellere projectnavigatie ondersteunt teams om georganiseerd te blijven en bestanden te stroomlijnen. Ook wanneer de omvang en complexiteit van projecten toeneemt. Je besteedt dus minder tijd aan projectmanagement en meer tijd aan ontwerpen.

Documenteren: Dankzij verbeteringen in de documentatie-workflow, onder andere bij het maatvoeren en publiceren, introduceert de software snellere en nauwkeurigere documentatie met minder handelingen.

Samenwerken: De gebruiker werkt met een verbeterde structurele, analytische modelworkflow voor een snellere en soepelere samenwerking tussen architecten en constructeurs. Ook BIMcloud is verbeterd voor interne samenwerking, o.a. door het vergroten van de opslagcapaciteit en controle over de versie-historie.

Visualiseren: Maak snel en eenvoudig fraaie visualisaties dankzij de hogere kwaliteit van renders, nieuwe, moderne texturen en meubels. Ook de krachtige BIMx web- en desktop viewer-updates leveren hier hun bijdrage.

KeyMember Editie Archicad 26

Binnen de KeyMember Editie van KUBUS, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse en Vlaamse markt, zijn ook dit jaar weer verschillende innovaties. Zo kunnen KeyMembers dankzij de geïntegreerde BIM basis ‘ILS Ontwerp en Engineering’, gestructureerd diepgaandere informatie uitwisselen met andere partijen via IFC. Daarnaast zijn met de Library Part Maker eenvoudiger objecten te creëren en wordt de KeyMember Bibliotheek vernieuwd. Daarnaast beschikt de KeyMember Editie over een complete dataset voor LCA- en duurzaamheidsanalyses door de toevoeging van gevalideerde materiaaleigenschappen. De Nederlandse en Vlaamse release van Archicad 26 (incl. de KeyMember Editie) staat gepland in het najaar.

ArchiCafé en demo

In het ArchiCafé voor Archicad gebruikers worden op 22 september om 13:30 uur de nieuwe features van Archicad 26 besproken. Meld je nu alvast aan >>

De Archicad 26 demo voor architecten die nog niet met Archicad werken is op dezelfde dag maar dan om 15:30 uur. Hier laat BIM Consultant Michelle Vrolix de deelnemer kennismaken met Archicad: van het opzetten van een complete 3D-workflow tot het demonstreren van de nieuwe features van Archicad 26. Meld je nu alvast aan >>

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.