Lancering BNA international

Lancering BNA international

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-11-2011

Het 2-jarige programma BNA International: een platform, informatie- en inspiratiebron voor Nederlandse architectenbureaus met een vestiging in het buitenland is van start gegaan. BNA-directeur Fred Schoorl maakte dit bekend op het congres Architectuur 2.0 in Rotterdam op vrijdag 11 november.

’Doel van het programma is om de economische positie van de Nederlandse architecten te versterken,’ aldus Fred Schoorl. ‘Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met een aantal toonaangevende bureaus.’ Tevens maakte Schoorl hierbij bekend dat UNStudio,
Wiel Arets Architects en Mecanoo architecten zich hebben aangesloten bij de BNA, en deel zullen uitmaken van het nieuwe netwerk.

Francine Houben, creatief directeur Mecanoo architecten: ‘Mecanoo werkt steeds meer in het buitenland. Vooral om onze grenzen te verleggen en om inspiratie op te doen. Samenwerking met BNA-International biedt de kans om Nederlandse architectuur als exportartikel te versterken en daaraan onze bijdrage te leveren.

Nederlandse architectenbureaus zijn bijna per definitie internationaal. Vanwege hun naam en faam, maar ook vanuit noodzaak, werken veel architectenbureaus internationaal. Een belangrijk aantal BNA-leden heeft het vizier dan ook op het buitenland gericht en activiteiten uitgebreid over de grenzen. Als onderdeel van de topsector Creatieve Industrie leveren ze zo een belangrijke bijdrage aan de versterking van de Nederlandse economie. Het kabinet heeft de ambitie om deze sector de komende jaren een extra impuls te geven. BNA International stimuleert deze ontwikkeling.

Het programma bestaat uit:

  • een topnetwerk voor internationaal werkende bureaus
  • samenwerking en cross-over dienstverlening met internationale netwerken
  • activiteiten en lobby om de condities voor internationaal werken te verbeteren
  • de internationale promotie van Nederlandse architectenbureaus
  • algemene informatievoorziening voor bureaus met internationale aspiraties
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.