Luisterroute geeft inkijk in architectuur

Nieuws

Luisterroute geeft inkijk in architectuur

Door: Petra Starink | 27-11-2013

Op 3 december introduceert het Fries Museum als eerste  in Nederland een luisterroute. De luisterroute is een non-stop geluidswandeling van een uur met verhalen over het museum. De verteller neemt de bezoeker mee door het gebouw en vertelt over wat de bezoeker op zijn weg tegenkomt. De  architectuur en geschiedenis van het museum komen uitgebreid aan bod.

Architect Hubert Jan Henket

Het Fries Museum is ontworpen door Hubert Jan Henket in samenwerking met Bonnema Architecten en kon mede worden gebouwd met geld uit de nalatenschap van de Friese architect Abe Bonnema.

De luisterroute is vanaf 3 december te huur aan de kassa maar je kunt hem ook als app downloaden. Naast het Fries Museum biedt De Kunsthal de luisterroute aan vanaf voorjaar 2014. Ook het Van Abbemuseum introduceert volgend voorjaar zijn luisterroute, die leidt langs de onlangs geopende collectietentoonstelling in het verbouwde, nieuwe deel van het museum. Museum Beelden aan Zee introduceert de luisterroute volgend najaar, gelijktijdig met de opening van de nieuwe gipsotheek.

Foto: Rob Hoekstra

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.