Meldkamermeubilair Piet Grouls

Nieuws

Meldkamermeubilair Piet Grouls

Door: Jacqueline Knudsen | 28-08-2012

Via een Europese aanbesteding is de uitvoering van het ontwerp van het futuristische en gebruiksvriendelijke meubilair voor de meldkamer bij de Politie Haaglanden van de hand van Piet Grouls van Van Mourik Architecten gegund aan kantoorinrichter Rohde & Grahl.

Onderwerp van de aanbesteding is levering van 55 meldkamertafels en bijbehorende opbergmeubelen. De levering en installatie zal nog dit najaar plaatsvindDe regionale meldkamer is gesitueerd op de bovenste 2 lagen van de toren de YP is het multifunctionele cluster van de politie regio Haaglanden aan de A12. De feitelijke meldkamerruimte is dubbel hoog. Rondom de meldkamerruimte zijn over 2 verdiepingen de ondersteunende functies, met het oog op optimale concentratie, ondergebracht in gesloten kantoorruimtes.

Akoestisch geoptimaliseerd

De meldkamer is een tot in perfectie uitgewerkte functionele en technische ruimte. De basis is de meldkamertafel die speciaal voor dit project in nauw overleg met de gebruikers ontwikkeld is; een traploos in hoogte verstelbare tafel met ruimte voor 4 beeldschermen, een breed en ondiep werkblad en een onverslijtbaar en tactiel aangenaam materiaal gebruik. In overleg met bouwfysici is de ruimte akoestisch geoptimaliseerd, o.a. door de bijzondere vormgeving van een tweetal wanden en de integratie van akoestische voorzieningen in het meubilair.

Afbeeldingen: Artist Impressions van Van Mourik Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.