Mode Biënnale in gebouw Neutelings Riedijk

Mode Biënnale in gebouw Neutelings Riedijk

Nieuws
Door: Petra Starink | 11-02-2013

De hoofdtentoonstelling van de Arnhemse Mode Biënnale (MoBa) wordt gehouden in het Kenniscluster, het culturele centrum van Arnhem. Het Kenniscluster is een ontwerp van architectenbureau Neutelings Riedijk.

De Mode Biënnale gaat deze zomer over Fetishism in Fashion. In het Kenniscluster wordt dat in 13 verschillende thema’s uitgebeeld. Lidewij Edelkoort artistiek directeur liet weten dat ze verrassend veel namen en jonge ontwerpers heeft geselecteerd voor de tentoonstelling. Naast de hoofdexpositie in het Kenniscluster moet er een tweede grote tentoonstelling komen in Arnhem met de naam ‘Hurray’. Een ode aan de creativiteit, ter ere van het zestig jarig bestaan van de modeacademie in Arnhem. De Mode Biënnale is van 8 juni tot en met 21 juli 2013.

Het Kenniscluster is ontworpen door Neutelings Riedijk. Het architectenbureau is bekend van het gebouw Beeld en Geluid in Hilversum, het belastingkantoor in Apeldoorn en het Museum aan de stroom (MAS) in Antwerpen. De hoofdgebruikers van het kenniscluster worden de Bibliotheek Arnhem, het Historisch Museum Arnhem, Kunstbedrijf Arnhem en Volksuniversiteit Arnhem.
De officiële opening van het kenniscluster is begin november.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.