Genomineerden Houtarchitectuurprijs 2014

Genomineerden Houtarchitectuurprijs 2014

Nieuws
Door: Petra Starink | 21-08-2014

De genomineerden voor de Houtarchitectuurprijs 2014 zijn bekend gemaakt. In totaal zijn er 60 inzendingen ingestuurd, waarvan 53 inzendingen meedingen naar de  Houtarchitectuurprijs en 7 naar de Houtinnovatrieprijs.

De vakjury onder leiding van BNA directeur Fred Schoorl heeft 8 inzendingen genomineerd. Zij beoordeelde de inzendingen op projectniveau waarbij werd gekeken naar de esthetische kwaliteiten van het ontwerp en de bijdrage van het ontwerp aan het imago hout.  Volgens de vakjury neemt hout een geaccepteerde plaats in bij projecten en bewijst hout zich als een esthetisch, creatief, innovatief en flexibel materiaal.

De genomineerden

1)   Wegensteunpunt te Assen – 24H-architecture te Rotterdam
2)   Early Childhood Center te Wassenaar – Kraaijvanger te Amsterdam
3)   Rotterdam Centraal te Rotterdam – Team CS: een samenwerkingsverband tussen Benthem Crouwel Architects, MVSA Meyer en Van Schooten Architecten en West8, ingezonden door Benthem Crouwel Architects te Amsterdam
4)   Proyecto Roble te Berkel-Enschot – Équipe voor architectuur en urbanisme te Amsterdam
5)   De Karel Doorman te Rotterdam – Ibelings van Tilburg architecten te Rotterdam
6)   Wenslauerstraat Huisjes te Amsterdam – M3H architecten te Amsterdam
7)   Het Traphuis te Almelo – Onix architecten te Groningen
8)   Restauratie/herbouw casco Elleboogkerk te Amersfoort – Verlaan & Bouwstra Architecten te Vianen i.s.m. Marx en Steketee Architecten te Eindhoven.

Stem uitbrengen op ontwerp

De prijswinnaars zullen 7 oktober bekend worden gemaakt tijdens de Internationale Houtdag in het Hulstkamp gebouw  in Rotterdam. Het publiek wordt uitgenodigd om een stem uit te brengen op hun favoriete ontwerp. Dit kan van 17 september 12.00 uur tot woensdag 1 oktober 12.00 uur via www.dehoutprijs.nl.

Vormgeving en toepassing

De Houtarchitectuurprijs maakt onderdeel uit van de Houtprijs die eens in de twee jaar uitgeschreven wordt door Centrum Hout. De vormgeving,  juiste toepassing én detaillering van hout zijn bepalend voor het project. Het project moet in Nederland gerealiseerd zijn tussen 1 maart 2012 en 1 maart 2014. De Houtarchitectuurprijs kent vier categorieën: utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie/restauratie en overige.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.