OMA start vestiging in Hongkong

OMA start vestiging in Hongkong

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-10-2009

Office for Metropolitan Architecture (OMA) opent deze week een nieuw kantoor in Hong Kong. Dit kantoor waar 25 architecten en stedenbouwers werken is gestart omdat het groeiende aantal projecten in Zuidoost-Azië toeneemt.
Het is het vierde kantoor van OMA naast vestigingen in Rotterdam, New York and Beijing.


Platform voor onderzoek en ontwerp

OMA Hong Kong wordt een platform voor onderzoek en ontwerp in de regio. Het kantoor werkt onder meer aan de 2e fase voor het West Kowloon Cultural District, een concept masterplan voor Hong Kong’s ambitie om een regionale culturele hub te worden. Daarnaast neemt het kantoor in Hong Kong de uitwerking van het winnende ontwerp voor het Taipei Performing Arts Centre – een nieuw innovatief theatercomplex in het hart van Taipei – en de voltooiing van de Shenzhen Stock Exchange – het 200.000m2 grote hoofdkantoor voor China’s aandelenbeurs voor innovatieve bedrijven – op zich.

Leiding
Het kantoor zal geleid worden door David Gianotten. David Gianotten is sinds 2008 werkzaam bij OMA en betrokken bij het ontwerp voor de Shenzhen Stock Exchange, het Taipei Performing Arts Centre, een masterplan voor Hanoi en de prijsvraag voor het Internationaal Strafhof in Den Haag.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.