Ontwerp station Arnhem op de tocht

Ontwerp station Arnhem op de tocht

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-06-2008

Het is maar de vraag of Arnhem het station krijgt dat architect Ben van Berkel al in 1997 voor de stad schetste. Dat liet wethouder Sander van Bodegraven van Ruimtelijke Ordening gisteravond doorschemeren in de raadscommissie Stadsprojecten.

Oplossing
Met de ministeries van Verkeer en Waterstaat en VROM is afgesproken dat er drie maanden wordt uitgetrokken om tot een oplossing te komen. Dat het futuristische ontwerp van Van Berkel met het beschikbare geld (zo’n 78 miljoen) niet gebouwd kan worden, is helder.

Als er eind augustus nog steeds te weinig geld is, dan is het denkbaar dat er toch wordt gezocht naar een andere architect, aldus Van Bodegraven.

Streven
De wethouder benadrukte dat Arnhem moet blíjven uitstralen te streven naar de OV Terminal van Van Berkel. Tot nu toe was het ontwerp voor het station, waarop alles dat nu al staat in Arnhem Centraal is gebouwd, heilig voor de gemeente.

Overigens kost het uitstel van de bouw van het station de gemeente wel degelijk geld. Alleen al aan renteverlies betaalt Arnhem een miljoen euro per jaar.

Bron: De Gelderlander

Architectuur.nl plaatste al eerder;
Opnieuw uitstel nieuw NS-station Arnhem
Geen bouwer station Arnhem

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.