Achterkamertjes zien op Dag van de Architectuur

Achterkamertjes zien op Dag van de Architectuur

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-06-2008

Ook zo benieuwd hoe de Haagse achterkamertjes eruitzien? En wat is er geworden van de wijk Roombeek na de vuurwerkramp? Dag van de Architectuur, dé kans om architectuur te beleven.Talrijke gebouwen door heel Nederland die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, zijn in het weekend van 21 én 22 juni te bezoeken.

Politiek
De Dag van de Architectuur wordt zaterdag 21 juni officiëel geopend door Cultuur-minister Ronald Plasterk in het hart van de Nederlandse politiek, de Statenpassage van de Tweede Kamer.

Aansluitend is er een debat over de invloed van de politiek en overheid op architectonische kwaliteit en wordt een film vertoond van architect Terry van der Heide over de totstandkoming van het Haagse stadhuis.

Achterkamer
Het thema van dit jaar– Architectuur & Politiek– is op vele manieren ingevuld. Zo is er onder andere naast de ‘achterkamertjesroute’ in Den Haag en de rondleiding door de wijk Roombeek in Enschede waar woningen van binnen en buiten bekeken mogen worden.

Ook is er een fietstocht langs de favoriete gebouwen van de vier grootste fracties in Houten en gaan architecten en lokale politici met elkaar in gesprek over prachtwijk Woensel-West in Eindhoven.

In vijftig verschillende gemeenten in Nederland worden rondleidingen, lezingen, excursies, tentoonstellingen en kinderactiviteiten georganiseerd. Het complete programma is te vinden op www.dagvandearchitectuur.nl.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.