Ontwerp voor Kooiplein Leiden vastgesteld

Ontwerp voor Kooiplein Leiden vastgesteld

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-01-2010

Rotterdam, 12 januari 2010 – Het door KCAP Architects&Planners ontworpen stedenbouwkundig plan voor de herstructurering van het Kooiplein in Leiden is op 6 januari door de Gemeente Leiden vastgesteld. Het project wordt in opdracht van Proper-Stok en corporatie De Sleutels en in samenwerking met de Gemeente Leiden gerealiseerd. De start van de bouw wordt verwacht in het voorjaar van 2011.

Toekomstige hart
Het gebied vormt het toekomstige hart van Leiden Noord, met een wijkcentrum rondom een plein aan het water en een groene parkzone die de wijken ten noorden en zuiden van een belangrijke hoofdontsluiting verbindt. Naast de herstructurering van het verkeersknooppunt omvat het plan de bouw van 851 parkeerplaatsen, 5.300 m2 commerciële voorzieningen, een brede school met bibliotheek en 4.400 m2 voorzieningen waarvan 2.000 m2 voor maatschappelijk gebruik. Daarbij worden 432 woningen gerealiseerd met een diversiteit aan woonmilieus en types.

Herstructurering van het Kooiplein in Leiden

Eigentijds en vertrouwd
“Het Kooiplein wordt een eigentijds maar vertrouwd centrumgebied met een ontspannen stedelijkheid in het gemêleerde Leiden Noord. Het project is echter meer dan alleen het maken van een ‘huiskamer’ voor Leiden Noord, het is ook het vormgeven van een belangrijke stadsentree voor Leiden en bovendien het realiseren van een groene verbinding tussen Leiden en het buitengebied. Het biedt de wijk en de stad een kans een dimensie aan haar imago toe te voegen, dat van een wijkcentrum, stadsentree en een groen stedelijke verbinding,” zegt Ruurd Gietema, partner van KCAP.

Herstructurering van het Kooiplein in Leiden

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.