Ontwerpteam DP6 geselecteerd voor Onderwijscentrum UU

Actualiteiten, Nieuws

Ontwerpteam DP6 geselecteerd voor Onderwijscentrum UU

Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-10-2023

De panden ‘Achter de Dom’ en ‘Achter Sint Pieter’ vormen in de toekomst samen het Onderwijscentrum Binnenstad in het centrum van Utrecht. Bij de realisatie worden de vier universiteitsgebouwen samengevoegd om één nieuw onderwijsgebouw te realiseren. De rijksmonumentale gebouwen worden grootschalig verbouwd en gerenoveerd; Achter Sint Pieter 25 wordt gesloopt om daar een nieuw gebouw te kunnen neerzetten. . DP6 won de hiervoor uitgeschreven tender.

Het Onderwijscentrum Binnenstad legt de verbinding tussen de verschillende gebouwen in het Transcluster en brengt meer kwalitatieve onderwijsruimten op een centrale plek in de binnenstad. In het complex komen naast werkgroepruimten, projectruimten en plekken voor zelfstudie ook plekken voor ontmoeting en samenwerken. Het Onderwijscentrum wordt een uitnodigende plek voor ontmoeting, verblijf en kennisuitwisseling, waarin onderwijs en onderzoek worden verweven en wordt samengewerkt over de grenzen heen.

Met haar visie overtuigde het integrale ontwerpteam onder leiding van DP6 de beoordelingscommissie in de EU-aanbesteding: “Een aanpak vanuit een heldere en aansprekende visie, waarin verleden, heden en toekomst aan elkaar worden verbonden en zichtbaar worden gemaakt. In de visie van DP6 nemen duurzaamheid en circulariteit een duidelijke en aansprekende positie in”, aldus de commissie.

Het ontwerpteam bestaat naast DP6 uit: Pieters Bouwtechniek, Galjema, LBP|Sight, Bureau Vlaardingerbroek en HI-Plus.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.