Petitie tegen architect kraakpand

Petitie tegen architect kraakpand

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-07-2009

Tegen de in Leiden gevestigde architect Hans Bakker is een petitie opgezet en mogelijk wordt hij bedreigd door krakers. Ze willen dat de architect van Architektenburo Hans Bakker afziet van de koop van een kraakpand.

Woningen voor senioren en startsers
Verschillende websites roepen op om een petitie te ondertekenen aan het adres van Hans Bakker. In deze petitie wordt gevraagd dat Bakker afziet van de koop van Vrijplaats Koppenhinksteeg in Leiden. Onlangs sloten de gemeente Leiden en het vastgoedbedrijf Atrium een voorlopige koopovereenkomst met betrekking tot het gekraakte Koppenhinksteeg-complex. De architect wil er woningen voor senioren en starters in maken.

Petitie
Bij de koop van Bakker zal Vrijplaats Koppenhinksteeg worden gesloten, en daartegen ondernemen de krakers nu actie door middel van een petitie. De petitie richt zich tegen Bakker en zegt onder meer dat het ‘het beste is voor zowel u als de Vrijplaats als u zich snel en openlijk terugtrekt als mogelijke koper. Zo blijft u jarenlang getouwtrek bespaard. Het bespaart u ook nog eens een hoop geld.’ Daarnaast meldt de petitie: ‘wanneer u de gemeente toch blijft helpen en blijft proberen de Vrijplaats in bezit te krijgen, moet u er op rekenen dat wij elkaar nog lange tijd zullen tegenkomen. Daar zit ik niet op te wachten en u waarschijnlijk ook niet.’ Ook is er een nieuwe petitie opgesteld, ditmaal gericht tegen de krakers en afkomstig van Frederik Zevenbergen, raadslid van VVD Leiden. Hij stelt dat het gebruik van het pand door de krakervereniging illegaal is en dus stopgezet moet worden.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.