Petra Blaisse wint ARC22 oeuvre award

Actualiteiten, Nieuws

Petra Blaisse wint ARC22 oeuvre award

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-09-2022

De jury van de ARC22 oeuvre award koos unaniem voor Petra Blaisse als winnaar van deze jaarlijkse award. Onder andere omdat zij met een nieuwe blik kijkt naar wat we altijd als gewoon hebben beschouwd of zelfs helemaal over het hoofd hebben gezien.

De ‘ARC22 oeuvreprijs’ wordt jaarlijks door de redactie van ‘de Architect’ uitgereikt aan een persoon die een blijvende en vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de gebouwde omgeving. Naast architecten, interieurarchitecten en ontwerpers komen ook wetenschappers en opdrachtgevers in aanmerking voor de prijs.

Unaniem

Zij werd unaniem gekozen door jury Karin Laglas (voorzitter raad van bestuur woningcorporatie Ymere), Indira van ’t Klooster (directeur arcam) en Bert Dirrix (architect en winnaar Prix de Rome).

Indira van ’t Klooster zocht een gamechanger: “Mensen die, in de spotlights of aan de zijlijn, met geduld en doorzettingsvermogen werken aan kwaliteit die er voorheen niet was. Mensen die met een nieuwe blik kijken naar wat we altijd als gewoon hebben beschouwd, of zelfs helemaal over het hoofd hebben gezien.”

De prijs wordt op 2 november uitgereikt tijdens een feestelijke ceremonie in Amare, Den Haag.

Petra Blaisse

De winnares begon haar carrière in 1978 in het Stedelijk Museum in Amsterdam, bij de afdeling Toegepaste Kunsten. Vanaf 1986 werkte ze als freelance tentoonstellingsontwerper en won ze onderscheidingen voor haar architecturale werken. Gaandeweg verschoof haar focus naar het gebruik van textiel, licht en afwerkingen in de binnenruimte en tegelijkertijd naar het ontwerp van tuinen en landschappen.

In 1991 richtte ze Inside Outside op. De studio werkte op een groot aantal creatieve gebieden, waaronder textiel-, landschaps- en tentoonstellingsontwerp. Vanaf 1999 nodigde Blaisse specialisten van verschillende disciplines uit om met haar samen te werken. Hierdoor bestaat het team momenteel uit een tiental mensen van verschillende beroepen en nationaliteiten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.