Piet Boon ontwerpt recreatiepark op Tholen

Piet Boon ontwerpt recreatiepark op Tholen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-04-2008

Ontwerper Piet Boon tekent voor het ontwerp van het bungalow-park op de Speelmansplaten in Tholen. Zowel het in- als het exterieur is straks van zijn hand. Boon ontwierp al eerder de waterwoningen op IJburg en de limited edition van de Range Rover.

Mike Verweij van de Speelmansplaten: “Het natuurgebied heeft de doorslag gegeven. Dat is een van de specialiteiten van Piet Boon. Hij ontwerpt veel met natuurlijke materialen. Zijn panden gaan als het ware op in de omgeving. Dat is precies wat wij voor ogen hebben.”

Watervilla’s
Op de Speelmansplaten aan de Oesterdam komen 75 watervilla’s, bestemd voor de recreatie. Een deel wordt verkocht, de rest verhuurd. Daarnaast komen er een jachthaven met circa honderd ligplaatsen en een conferentiecentrum. Dat laatste wordt ook door de bekende Nederlandse vormgever ontworpen en ingericht.

De eerste schetsen die Verweij vorig jaar door een ander heeft laten maken, zijn inmiddels van tafel. Op die tekeningen waren blokhutten voorzien. “We beginnen helemaal opnieuw. Het oude plan had niet de juiste sfeer. Piet Boon werkt met natuurlijke materialen en kleuren. Dat past veel beter in deze mooie omgeving.”

Modelwoningen
De ondernemer is positief over de voortgang van het project. “De tekeningen zijn nog niet klaar, maar zodra die er zijn, dienen we een aanvraag voor de bouwvergunning in. Ik hoop nog voor het einde van het jaar te kunnen beginnen. In het eerste kwartaal volgend jaar moeten de eerste modelwoningen klaar zijn.”

Bron: BN De Stem

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.