Pop-up park door Studio 1:1

Pop-up park door Studio 1:1

Evenementen, Inspiratie, Nieuws
Door: Petra Starink | 07-09-2015

Het Grotekerkplein in Rotterdam wordt in 2016 omgebouwd tot stadspark. Op dit moment staat er een pop-up park ontworpen door Studio 1:1 in samenwerking met Stichting Stadspodium en Brand communicatie. Het park blijft tot eind september staan.

Nieuwe functie van de ruimte

Het pop-up park nodigt omwonende uit om met elkaar en de ontwikkelaars van gedachten te wisselen over de toekomst van het parkgebied. Met bomen en struiken van de gemeentelijke kwekerij hebben de ontwerpers van Studio1:1 een beeld neergezet waarin het groen letterlijk uit een bouwtruck komt rollen, hiermee benadrukken zij dat er aan groen gebouwd wordt. Dit moment wordt gebruikt om bewoners uit te nodigen en als toekomstige gebruikers kunnen zij het park nu testen en wennen aan de nieuwe functie van de ruimte. Eind september gaat het groen weer terug naar de kwekerij.

Trends in gebiedsontwikkelingen

Het pop-up park is onderdeel van een aanvraag bij Citylab010. Vanuit die invalshoek hebben Stichting Stadspodium en Brand communicatie verschillende initiatieven uitgevoerd op het plein. De partijen spelen in op de huidige trends in gebiedsontwikkelingen. Er is een leesclub gestart, je kunt picknicken, en er vinden diverse workshops plaats. De activiteiten zijn allemaal gratis.

Kijk voor de programmering op www.stadspodium-rotterdam.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.