Restauratie Jachthuis Sint Hubertus

Restauratie Jachthuis Sint Hubertus

Nieuws
Door: Petra Starink | 10-09-2012

Tot juli 2013 is het Jachthuis Sint Hubertus in het Nationale Park De Hoge Veluwe vanwege restauratiewerkzaamheden gesloten. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de Rijksgebouwendienst.

Het Jachthuis Sint Hubertus is een van de belangrijkste monumenten van Nederland. Het gebouw, de bijgebouwen, het interieur en de omgeving zijn ontworpen door dr. H.P. Berlage, een van de grote architecten die ons land heeft voortgebracht.  Het Jachthuis is in erfpacht uitgegeven aan de Staat der Nederlanden.  Architectenbureau Fritz heeft het ontwerp voor de restauratie gemaakt en voert ook de directie over de uitvoering. De restauratie wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Nico de Bont B.V. uit Vught.

Bij dit project zijn diverse organisaties betrokken. Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe is eigenaar en beheerder. De roerende onderdelen van het interieur, onlosmakelijke onderdelen van dit Gesamtkunstwerk, behoren toe aan de Staat en zijn onderdeel van de collecties van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en het Kroeller-Mueller Museum.

 Rondleidingen

Tijdens de eerste fase van de restauratie zijn er geen rondleidingen in het Jachthuis mogelijk. In plaats daarvan worden rondleidingen in de directe omgeving georganiseerd. Deze beginnen bij het tijdelijke Berlagepaviljoen naast de entree van de oprijlaan naar het Jachthuis. Thema’s van deze rondleidingen zijn het Jachthuis als `Gesamtkunstwerk’ en de restauratie en het herstel van de omgeving van het Jachthuis.

In het Berlagepaviljoen is een tijdelijke expositie ingericht. Door middel van videopresentaties wordt daar een toelichting gegeven op de restauratiewerkzaamheden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.