Rijswijk Textiel Biënnale 2013

Rijswijk Textiel Biënnale 2013

Nieuws
Door: Petra Starink | 25-09-2013

Tot en met 27 oktober is in Museum Rijswijk voor de derde keer de Rijswijk Textiel Biënnale 2013 te zien. Twintig internationale kunstenaars tonen beeldende kunst van textiel. Sommige kunstwerken zijn voor het eerst in Nederland te zien.

Beproefde textiele technieken als weven, borduren en quilten, gecombineerd met fotografie en video, leiden tot een hedendaagse beeldtaal. Opvallend is de grote betrokkenheid van een aantal kunstenaars bij maatschappelijke thema’s. Een krachtige boodschap is verpakt in zacht textiel.

Op de tentoonstelling werk van o.a. Gabriel Dawe. Hij maakt voor specifieke ruimtes eenmalige installaties van gekleurd garen. Tussen vloer en plafond spant hij uitwaaierende bundels draden, die doen denken aan gevangen zonnestralen of een stukje van een regenboog. In Lia Cook’s werk komt een hoeveelheid van technieken en onderzoeken samen. Voor haar indringende portretten verweeft zij fotografie, video en digitale technologie met de laatste onderzoeksresultaten op het gebied van de neurologie.

Ook Silja Puranen combineert het digitale met traditioneel handwerk. Gebruikte vintage materialen als bijvoorbeeld doorleefde Perzische tapijten dienen als ondergrond voor fotoprints, die  ze intensiveert met verf en borduurwerk. Haar protagonisten – outsiders als kermisfreaks en circusartiesten – tarten het beeld van de perfecte mens op alle fronten.

Catalogus

Bij de Textiel Biënnale verschijnt een geïllustreerde catalogus waarin de werken van de deelnemende kunstenaars in kleur zijn afgebeeld (Ned/Eng).
Kunsthistoricus Frank van der Ploeg is de auteur van het boek
ISBN/EAN 978-90-8091242-9-5
Verkoopprijs  € 19,75.

Het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Adres: Herenstraat 67 2282 BR Rijswijk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.