Robbert Jan van der Veen ontvangt European 40under40 Award 2020

Nieuws

Robbert Jan van der Veen ontvangt European 40under40 Award 2020

Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-03-2021

Ir. Robbert Jan van der Veen, partner bij ECHO Urban Design ontvangt de 40under40 Award 2020, deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest veelbelovende ontwerpers van Europa onder de 40 jaar. Naast van der Veen ontvangen ook Julius Taminiau en Ant Vervoort deze award. Dat maakten het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies en The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design onlangs bekend.

Ontwerpen van stedelijke leefomgevingen

Stedelijk vernieuwer Van der Veen:De 40under40 Award is een mooie blijk van waardering. Niet alleen voor mij persoonlijk, maar in het bijzonder voor het team van ECHO Urban Design. Want ontwerpen is allesbehalve een solo-aangelegenheid. In onze studio in Rotterdam werken we met 20 professionals dagelijks aan leefbare stedelijke gebieden. Samen ontwerpen we stedelijke leefomgevingen die resoneren. We zien verdichting als een kans om meer ruimte te creëren met ontwerp. Zo gebruiken we landschapsarchitectuur, stedenbouw en architectuur inclusief in onze ontwerpen, mede ten behoeve van de integratie van alle grote opgaves, zoals klimaatadaptatie, natuurinclusiviteit, energietransitie en mobiliteit.” Projecten als ZOHO Rotterdam, De Blinkert Capelle en Wibautpark Schiedam zijn goede voorbeelden hiervan, ze laten een sociaal inclusieve leefomgeving zien met gelijke kansen voor iedereen.

Eerdere Nederlandse winnaars

Een jury, bestaande uit vooraanstaande architecten, journalisten en docenten bepaalt zijn keuze op basis van ingezonden projecten. Eerdere winnaars waren Nanne de Ru, Bjarke Ingels, en Mijke de Kok.

Expositie in Athene en boek

Werk van de geselecteerde winnaars van de 2020 “Europe 40under40” Award wordt in November 2021 in Athene tentoongesteld onder de titel “40 Young European Architects with New Visions”. Er wordt dan ook op basis van deze tentoonstelling een boek uitgegeven.

Fotografie: ECHO Urban Design

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.