Rubberen tafelstuk van Droog

Rubberen tafelstuk van Droog

Nieuws
Door: Petra Starink | 17-04-2013

Studio Droog en deJongekalff ontwikkelden een titanen  bestek, een serie glazen borden en 3d-geprinte servetringen geïnspireerd op kunstwerken uit de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam. Kleuren, vormen en details van eeuwenoude werken van Vermeer en Dürer zijn omgezet in eigentijdse producten met behulp van materialen zoals rubber en titaan.

Uniek is het spectaculaire tafelstuk, een herinterpretatie van de 16e-eeuwse versie van de Duitse zilversmid Wenzel Jamnitzer, rijkelijk versierd met 3D geprinte magnetische miniaturen uit de collectie van het Rijksmuseum. De eettafel met ‘Rijks Studiostukken’  is onderdeel van de presentatie van het jubilerende Droog dat 20 jaar bestaat.

Studio Droog en het Rijksmuseum  werken met deze presentatie opnieuw samen. In oktober 2012 deden ze dat voor het eerst met de lancering van Rijksstudio, het digitale platform waar 130.000 kunstwerken uit de collectie op hoge resolutie in detail te bekijken en te ‘liken’ zijn. De eettafelstukken van Studio Droog waren te zien op de designbeurs Salone del Mobile 2013 in Milaan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.