Schorten

Nieuws

Schorten

Door: Petra Starink | 08-07-2013

In de Eusebiuskerk in Arnhem is tijdens de Mode Biënnale een schortententoonstelling te zien. Het thema van de Mode Biënnale is Fetishism in Fashion. Het NRC Handelsblad organiseerde een schortenwedstrijd waarbij 400 inzendingen binnenkwamen.

Het idee van de schortenwedstrijd was van Lidewij Edelkoort, directeur van de MoBa. Zij heeft de schort uitgeroepen tot het meest fetisjistische kledingstuk. De inzendingen waren heel divers. Er was veel breiwerk, patchwork en borduurwerk maar ook bijzonder materiaal zoals plastic, klei en porselein. De jury – Lidewij Edelkoort, Klaas Gubbels, Hanneke van Zuthem (kledingconservator van het Nederlands Openluchtmuseum) en NRC redacteuren Milou van Rossum en Joyce Roodnat  –hebben drie gedeelde prijzen uitgedeeld voor steeds een vrouwen- en een mannenschort. De schorten zijn tot en met 21 juli te zien in de Eusebiuskerk in Arnhem.

Schortenroute

Tijdens de Mode Biënnale is een speciale schortenroute in het centrum waaraan 40 ondernemers meedoen. Deze ondernemers hebben zelf een schort ontworpen en gemaakt en tonen die in hun eigen zaken of winkels.

Voor meer informatie over de schortententoonstelling en de schortenroute kijk op de website van moba.nu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.