Schouwburg Amphion bereikt hoogste punt

Schouwburg Amphion bereikt hoogste punt

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-09-2009

De bouw van Schouwburg Amphion in Doetinchem heeft haar hoogste punt bereikt: 29 meter. Met de nieuwe schouwburg, een ontwerp van Mecanoo uit Delft, krijgt de stad een bijzonder vormgegeven theatercomplex met een grote en kleine theaterzaal met in totaal 1170 stoelen, een kleurrijke theaterfoyer en een markante entree.

De vorm van het nieuwe theater is al enige maanden goed zichtbaar op het bouwterrein. De schuin geplaatste gevels en de toneeltoren worden geleidelijk voorzien van hun definitieve afwerking: steen en aluminium. Het dak van de foyer is gedicht en de beide zalen zijn nagenoeg gereed om te worden afgewerkt.

Uitsnijding
De schuin geplaatste gevels met verspringende gevelopeningen en uitsnijdingen bieden straks zicht op het interieur. De grootste uitsnijding geeft vorm aan de glazen entree op de hoek met een rode loper die buiten al begint. Een monumentale trap leidt naar de foyer op de eerste verdieping met de toegang tot de grote en kleine zaal.

De grote zaal in hoefijzervorm en drie balkons is intiem en sfeervol. De kleine theaterzaal heeft een experimentele uitstraling en krijgt daglicht via hoog geplaatste ramen, wat prettig is voor de technici die er overdag werken.

Medio 2010 opent het nieuwe Amphion haar deuren voor het publiek. Bekijk hier live de voortgang van de bouw van de schouwburg:
NieuwAmphion.nl

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Start bouw theater Amphion na bouwvak
Voorlopig ontwerp Amphion goedgekeurd
– Project kort: Schouwburg Doetinchem

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.