Willem Diehlprijs voor Schouwburg Arnhem

Willem Diehlprijs voor Schouwburg Arnhem

Nieuws
Door: Petra Starink | 09-11-2011

Schouwburg Arnhem heeft de Willem Diehlprijs  gewonnen voor het beste restauratieproject van de laatste twee jaar. De publieksprijs gaat naar het pand Boulevard Heuvelink 108.

De Willem Diehlprijs is in 2007 in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems gebouwde erfgoed te stimuleren. De genomineerden voor de prijs waren: Selexyz in het voormalige Hoofdpostkantoor, de Schouwburg, de Van Verschuerwijk, Boulevard Heuvelink 108, de Schuttersberg op de Geitenkamp en de Maycrete woningen op Alteveer.

De jury van de Willem Diehlprijs een initiatief van architectuurcentrum CASA bestond dit jaar uit: Pieter-Mattthijs Gijsbers (directeur van het Openluchtmuseum) en Indira van t’ Klooster van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, architect Job Roos en CASA directeur Edwin Verdurmen.

De prijzen werden uitgereikt in Showroom Arnhem. Tevens werd daar de Arnhemse Architectuurkaart 1900-1945 aangeboden. De Arnhemse architect Diehl was de meest bepalende architect in die periode en wordt in het boekje speciaal uitgelicht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.