Shortlist Rotterdam Architectuurprijs

Nieuws

Shortlist Rotterdam Architectuurprijs

Door: Petra Starink | 07-11-2017

De Rotterdam Architectuurpijs bekroont jaarlijks het beste gebouw van Rotterdam met een prijs voor het team, opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Uit 44 projecten heeft de vakjury een shortlist samengesteld van 10 gebouwen. Tot en met 5 december kan het publiek stemmen op wat het beste Rotterdamse gebouw van 2017 is. Op 20 december wordt bekend wie de winnaar is.

Woonprojceten

Op de shortlist staat het Industriegebouw in het getransformeerde gebouw van Maaskant, de Universiteitsbibliotheek op campus Woudestein en de superduurzame Blue City 010 Offices in voormalig zwemparadijs Tropicana. Het aantal woonprojecten is dit jaar sterk vertegenwoordigd. Het publiek kan stemmen op opvallende woonhuizen zoals Skinny Scar in Noord, Buitenhuis Kralingen op het Leonidasterrein in Kralingen, en CPO Hooidrift, een opvallende rij nieuwe woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap in Rotterdam West.

Stemmen op favoriete gebouw

Tot en met 5 december kan men stemmen op zijn of haar favoriete gebouw.  Het gebouw met de meeste stemmen wint straks de publieksprijs. De vakjury zal nominaties en winnaar van de juryprijs aanwijzen.

Vakjury

De jury  staat onder leiding van voorzitter Chris van Langen (directeur van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst), Gus Tielens (De Korth Tielens Architecten), Arna Mackic (Studio LA en winnaar Jonge Maaskantprijs 2017), Tom Frantzen (FRANTZEN et al Architecten en Lemniskade) en Thom Aussems (corporatie Sint Trudo).

Rotterdam Architectuurprijs

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad. Het is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door architectuurcentrum AIR.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.