Smalste huis van Nederland

Smalste huis van Nederland

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-05-2008

Meppel is een merkwaardig stukje architectuur rijker met een huis van 70cm breed. De oorspronkelijke slagerswinkel moest er plaats ruimen voor de verbreding van een weg. Architect-kunstenaar Eric de Leeuw, van het architecten-bureau de Leeuw Van Zanten kwam op het idee om de woning te versmallen.

Herstructurering
De Leeuw werd door de gemeente Meppel gevraagd na te denken over het pand Prinsengracht 2 in het kader van een herstructurering van de verkeersroutes in het stadcentrum. Door het pand te versmallen en de ontstane ruimte toe te voegen aan het overgebleven buurpand zijn de geschiedenis van de plek en het nieuwe beeld nu onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Functioneel
Blijft natuurlijk de vraag: wat gebeurt er nu functioneel in dit piepkleine gebouwtje? De buurwinkel heeft er een mooie etalage bijgekregen waarvan de gevelopeningen in beide bouwmuren ten opzichte van elkaar zijn verschoven. Ook blijkt de ‘brede spouw’ nog andere niet zichtbare functies te bevatten, zoals de stabiliteitsconstructie voor de buurpanden.

Bron: Livios

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.