Start bouw multi-tenant kantoorgebouw Helix

Nieuws

Start bouw multi-tenant kantoorgebouw Helix

Door: Petra Starink | 14-04-2020

In Utrecht Leidsche Rijn is de bouw begonnen van Helix, een multi-tenant kantoorgebouw. Helix is ontworpen door Paul de Ruiter Architects, en ontwikkeld door gebiedsontwikkelaar AM. Het kantoorgebouw is ontworpen voor bedrijven die op zoek zijn naar een werkomgeving met een gezond binnenklimaat. De iconische spiraalvormige trap in het atrium- zichtbaar vanaf de snelweg- is het hart van het gebouw.

Start bouw multi-tenant kantoor Helix

Gezondheid en welzijn van de gebruikers

Levi Boerman, ontwikkelingsmanager AM: “Het gebouw past bij de koers van AM in te zetten op de gezondheid van werk- en woonomgevingen. Helix heeft bij oplevering een duurzame GPR-score van acht en is aangemeld voor WELL Building Standard. Deze duurzame certificeringsnorm richt zich specifiek op gezondheid en welzijn van de gebruikers van het gebouw. Ondanks dat we gezien de huidige omstandigheden geen feestelijke start bouw kunnen vieren, zijn we als ontwikkelaar blij dat de bouw van dit nieuwe multi-tenant kantoorgebouw Helix volop aan de gang is en zien we uit naar een gezamenlijk moment als deze gezonde nieuwe werkomgeving is gerealiseerd.”

Bouw van Helix

De bouw van Helix geeft een nieuwe impuls aan het noordelijke centrumgebied van Leidsche Rijn en is daarmee een belangrijke ontwikkeling voor het kantorengebied. Het kantoorgebouw omvat ruim 10.000 vierkante meter verhuurbare vloeroppervlakte, vier kantoorlagen en twee inpandige parkeerlagen met ruimte voor circa 150 auto’s. Helix is ook met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken. De bouw van Helix is in handen van BAM Bouw en Techniek. De oplevering vindt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 plaats.

Duurzaam kantoorgebouw

Met Helix geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s ‘Healthy urban living and working’. In opdracht van AM heeft Paul de Ruiter Architects een duurzaam kantoorgebouw ontworpen dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Transparante glazen gevel

Door een transparante glazen gevel, een patio en twee grote atriums met glazen daken kan natuurlijk licht tot diep in het gebouw doordringen. Aan de straatkant van het gebouw bevindt zich een levendige plint met een uitnodigende lobby, een restaurant en een vergadercentrum. Het efficiënte ontwerp zorgt voor een minimaal gebruik van bouwmateriaal en maakt het interieur tevens flexibel aanpasbaar waardoor Helix eenvoudig kan inspelen op eventuele wisselende behoeften van de huurders.

Beeld: Paul de Ruiter Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.