Succes Award voor OKRA landschapsarchitecten

Nieuws

Succes Award voor OKRA landschapsarchitecten

Door: Petra Starink | 23-03-2016

Het Nationale Business Succes Award Instituut heeft OKRA landschapsarchitecten uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Landschapsarchitectuurbranche. Zij weten hun grote kennis op het gebied van landschapsarchitectuur uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij hoog scoren op klanttevredenheid en hebben zich ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering, aldus de Nominatiecommissie.

Transformatie stad en landschap

OKRA is een toonaangevend ontwerpbureau voor landschapsarchitectuur en stedenbouw met focus op de transformatie van steden en landschappen. Het definieert kaders voor stedelijke ontwikkeling en ontwerpt openbare ruimte. Een bevlogen team van meer dan 20 internationale professionals werkt geïnspireerd samen met partners en opdrachtgevers aan een betere leefomgeving. OKRA (sinds 1994) is gevestigd in Utrecht en is in heel Europa actief.

Innovatie

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in het architectenbureau een stabiele, vooruitstrevende organisatie. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij OKRA. Sterk in het oog springend qua innovatie is een project dat OKRA heeft ontwikkeld in Khayelitsha, een township in Zuid Afrika, waar men mobiele landbouwunits met woningbouw heeft weten te combineren.’ Ten aanzien van de toekomst ziet OKRA vooral de uitputting van fossiele brandstoffen als een belangrijk gegeven, dat van grote invloed zal zijn op de verdere groei en ontwikkeling van het bureau. De hiermee verband houdende energietransitie zal tot compleet nieuwe inzichten ten aanzien van stedelijke inrichting leiden. Op dit moment houdt OKRA zich hier al intensief mee bezig.

Niet hedendaagse oplossingen

OKRA wint haar pitches voornamelijk op intelligente inzichten, haar niet-hedendaagse oplossingen en haar jarenlange gerespecteerde ervaringen in de globale landschapsarchitectuur. Het bureau zet in op de ‘gezonde stad’, waarbij integraal richting wordt gegeven aan klimaatsbestendigheid, veranderende mobiliteit en vergroten van de leefbaarheid.

Business Succes Award

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.