Transformatie wint Willem Diehlprijs 2015

Transformatie wint Willem Diehlprijs 2015

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 30-05-2015

De vakjury heeft de Transformatie, een project van TAK Architecten en K3 Architectuur uitgeroepen tot winnaar van de Willem Diehlprijs 2015. De publieksprijs ging naar De Mariënburg, een project van Varix Architectuur.
De Willem Diehlprijs is de tweejaarlijkse architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie, renovatie en herbestemming in Arnhem.

In het juryrapport wordt De Transformatie uitvoerig geprezen: ‘De monumentale onderdelen van het complex zijn met grote zorgvuldigheid gerestaureerd. De nieuwbouw is in massa meer dan wat er stond, maar de toevoegingen zijn zo goed gedaan dat de herontwikkeling iets blootlegt van wat er in potentie was maar nog onbenut bleef. Een meesterzet dus, met visie gedaan en uitstijgend boven ‘gewoon’ restaureren’.

Architectuurcentrum CASA organiseerde voor de vijfde keer de Willem Diehlprijs. De prijs, vernoemd naar de vermaarde architect van markante monumenten als Luxor en het Vestagebouw, is in 2007 in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonisch erfgoed te stimuleren. Voorgaande winnaars waren: Paleis op de Heuvel, de Schouwburg, het Stadhuis en Bar Florian

Lees ook: Nominaties voor de Willem Diehlprijs
Foto: Jan de Vries

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.