TWIN voor BIM engineering

Actualiteiten, Nieuws

TWIN voor BIM engineering

Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-11-2022

Met TWIN introduceert KOW architecten een zogenaamde ‘BIM dienstverlening’. Al in 2008 zet KOW de eerste stappen in BIM en werkte sindsdien veel projecten uit. Om de scheiding tussen ontwerp en uitvoering scherp te houden, is TWIN opgericht.

Dit nieuwe bedrijf werkt nauw samen met aannemers, ontwikkelaars, gebouweigenaren, (woning)coöperaties en architectenbureaus. Daarbij brengt het de fysieke en de digitale wereld samen in een BIM model en geeft zo inzicht in het bouwproces en -project. Omdat de medewerkers uit ervaring weten wat nodig is om in een BIM model samen te werken, ondersteunen zij de bouwpartners door de coördinerende rol op zich te nemen en te zorgen voor een goedlopend proces.

Het dienstenpakket is breed: BIM modellering en bouwkundige ondersteuning voor definitief en technisch ontwerp, omgevingsvergunningen, uitvoeringstekeningen en verkoop- en contracttekeningen. De modellen worden parametrisch opgezet om mee te kunnen bewegen met de vraagstelling van opdrachtgever of omstandigheden in een project.

Verder ontwikkelt TWIN scripts voor het ondersteunen van parametrisch en generatief ontwerpen én modelleert voor de exploitatie en het onderhoud van bestaande gebouwen. De specialisten op het gebied van duurzaamheid, bouwspecificaties en wet- en regelgeving maken de technische omschrijvingen en bestekken volgens de laatste inzichten en leveren de basis voor een materialenpaspoort.

René Buur, directeur TWIN Digital Engineering: “De kracht van ons bedrijf zit in het feit dat we slim modelleren en kennis van het bouwproces ondersteunen. Een model is immers alleen goed wanneer het ook bouw- en beheerbaar is.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.