Transformatie Two Amsterdam

Actualiteiten, Nieuws

Transformatie Two Amsterdam

Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-06-2016

In het hart van de Zuidas, direct naast het WTC en station Amsterdam Zuid, herontwikkelt Provast de ‘Twin Towers’ voor het Commerz Real open-ended real estate fund hausInvest. De torens worden getransformeerd tot een hoogwaardige mixed-use ontwikkeling: Two Amsterdam. KCAP Architects&Planners is verantwoordelijk voor het spectaculaire ontwerp.

Akzo en Stibbe toren

De oorspronkelijke gebouwen aan de Strawinskylaan beter bekend als de Akzo en Stibbe toren, dateren uit het begin van de jaren 90. De huidige huurders keren niet terug. Hiermee is de weg vrij om de twee kantoortorens te transformeren. Het project heeft een ongekend hoog ambitieniveau, biedt lange-termijn-kwaliteit en voegt allure toe aan de Zuidas. De kantoortoren wordt verbreed en de hoteltoren verhoogd. Zo worden er extra meters toegevoegd en krijgen de torens ieder een eigen identiteit. Per saldo wordt er kantoorruimte aan de markt onttrokken.

Vides en trappen

Dit hoogwaardige multifunctionele project middenin de Zuidas bestaat uit 20.000 m² vvo multi-tenant kantoor, een high-end hotel met circa 330 kamers, een skybar, een toprestaurant en een ondergrondse parkeergarage met 380 parkeerplaatsen. Onaantrekkelijke (semi-)openbare ruimte wordt getransformeerd tot een intieme groene corporate garden. De functies versterken elkaar, creëren 24/7 leven in het gebied en de corporate garden maakt de verbinding. De kantoortoren bestaat uit grote, flexibel in te delen verdiepingen met vides en trappen.

Kwalitatief goede kantoorruimte

Martijn Houwen, Head of real estate markets Benelux bij CRI: ‘Deze transformatie speelt in op de vraag naar kwalitatief goede kantoorruimte op de beste kantorenlocatie van Nederland. De herontwikkeling en verduurzaming bieden de gewenste kwaliteit, uitstraling en flexibiliteit, waardoor de keuze voor dit bestaande object een uitstekend alternatief is voor tailor-made nieuwbouw. De combinatie met een hotel, toprestaurant en de eerste skybar van de Zuidas zorgt voor een ongekende impuls voor het gebied.’

Provast en Commerz Real zijn momenteel in gesprek met hotel- en kantoorgebruikers. De bouw start in 2017 en de oplevering staat gepland voor eind 2018.

Foto: Provast

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.