Urban Guides Rotterdam

Nieuws

Urban Guides Rotterdam

Door: Jacqueline Knudsen | 31-03-2015

Rotterdam ByCycle en Rotterdam ArchiGuides gaan, na jarenlang een uitgebreid excursieaanbod te hebben verzorgd, samen verder onder de naam UrbanGuides. UrbanGuides nemen de stadsbezoeker bij de hand en laten Rotterdam zien zoals het is: architecturaal, afwijkend en altijd in ontwikkeling. Te voet of per fiets op de kenmerkende groene en rode Kronan-fietsen en op de Jopo, een Finse stadsfiets. Door en voor architecten.

Naast de tours voor groepen, start UrbanGuides per 2 mei met instaptours voor de individuele toerist: Op de Jopo door het stadscentrum, wandelend door de Van Nelle Fabriek of met de snelle Tenders over het water. Het volledige programma staat op www.urbanguides.nl

Office for Metropolitan Information

Naast het uitgebreide excursieprogramma initieren de Urban Guides samen met Perplekcity en Ossip Architectuurfotografie het Office for Metropolitan Information, een publieke plek voor de (cultuur)toerist en de actieve stadsbewoner. Dit nieuwe ‘stadscentrum’ opent 4 juni haar deuren in het Schieblock. Het is elke dag geopend, vol met stadsinformatie: plattegronden, routekaarten, verrassende ansichten, reisgidsjes, expo’s, en ook fietshuur en een kop koffie ontbreken niet.

OMI biedt bovendien ruimte aan partners om nieuwe stadsprogramma’s te maken en te presenteren. Aansluitend op de programmering van de Dag van de Architectuur en de opening van de Luchtsingel wordt gestart met een programma dat Rotterdamse iconen in een nieuw daglicht plaatst, met een stadspanorama, speciale routes, kaarten en foto’s.

Meedoen: crowdfunding

Om de nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken, nodigen de initiatiefnemers iedere architectuurliefhebber uit in het initiatief te investeren. Een nieuwe manier om betrokkenheid te creëren voor het nieuwe stadscentrum in Rotterdam. Daarom start morgen een crowdfund via Geld Voor Elkaar. Bij crowdfunding investeer je een (klein) bedrag in één of meerdere projecten tegen een hogere rente dan de bank je kan bieden. Iedereen die investeert in UrbanGuides/OMI krijgt een uitnodiging voor een bijzonder OMI-programma tijdens de Dag van de Architectuur.

.

UrbanGuides, Schiekade 205, Rotterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.