Urbanscreen in Gasometer

Nieuws

Urbanscreen in Gasometer

Door: Jacqueline Knudsen | 11-07-2015

Verlengd t/m 1 november 2015. Vorig jaar zomer bezocht, een aanrader!

De multimediale installatie van kunstenaarsgroep URBANSCREEN neemt de bijzondere ruimtevorm van de Gasometer in Oberhausen als uitgangspunt voor een fascinerend spel van vorm, licht en geluid. In een radius van 320 graden worden op de 100 meter hoge ronde binnenwand van de Gasometer abstracte, schijnbaar driedimensionale grafische beelden geprojecteerd, waardoor de ruimte tot leven komt. De toeschouwer lijkt te zweven tussen tussen reële en virtuele ruimte. De expositie heeft als titel “320º licht” en is met een geprojecteerd oppervlakte van zo’n 20.000 m2 een van de grootste en technisch gezien meest prestigieuze interieurprojecties ter wereld.

URBANSCREEN uit Bremen kreeg internationale bekendheid door de spectaculaire illuminatie van het Operahuis in Sydney (Australië), de Rice-University in Houston (USA), de Light-Sound-Composities op de Kunsthalle Hamburg, in de kunstenaarswijk Wenen en het Bauhaus Dessau.

Schone schijn

In de ruimte rond de 100 meter hoge binnenkoker van de Gasometer vindt tegelijkertijd de expositie ”De schone schijn” plaats die belangrijke kunstwerken uit vele musea op één plaats samenbrengt die vele facetten van schoonheid vanuit verschillende culturen en eeuwen toont. Meer dan 150 foto’s van uitzonderlijk groot formaat en reproducties van beelden zijn samengebracht en vormen tezamen een caleidoscoop van schoonheid, rond thema´s als natuur, oudheid, mens, landschappen en dood.

3 mei 2014

“320º licht” en “De schone schijn”  zijn te bezoeken van 11 april t/m 30 december 2014 en van 11 april t/m 1 november 2015, dinsdag t/m zondag, ook tijdens feestdagen: 10 tot 18 uur in de Gasometer Oberhausen

In 2013 was in de Gasometer de veelgeroemde installatie van Christo: Big Air Package

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.