Uytenhaak wint Excellence in Composite-prijs

Uytenhaak wint Excellence in Composite-prijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-06-2008

Rudy Uytenhaak Architectenbureau heeft uit handen van Holland Composites Industrials de Excellence in Composite-prijs ontvangen, een innovatieprijs voor architecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de toepassing van composieten in de bouw.

Gevelelementen
Het bureau ontvangt de prijs voor het ontwerp van de composiet gevelelementen voor de nieuwbouw van de Faculteit Levenswetenschappen in Groningen. Het lichtgewicht en duurzame gevelconcept is opgebouwd uit volledig geprefabriceerde composiet sandwichelementen.

De gevelplaten zijn speciaal voor dit plan ontwikkeld en vervaardigd uit met glasvezel versterkte polyesterplaat met een grafisch patroon van witte glasvezelstrengen. Hiermee wordt een natuurlijk uiterlijk in een moderne constructie gerealiseerd.

Prijs
Voorwaarde voor het ontvangen van de prijs is dat het bedrag van 5.000,- euro wordt besteed aan een goed doel. Rudy Uytenhaak Architectenbureau heeft besloten het geld te gebruiken om een meubelstuk dat ontworpen is door architect Tanja Buijs-Vitkova, uit te laten voeren door Holland Composites.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.