Anne Holtrop krijgt Charlotte Köhlerprijs 2008

Anne Holtrop krijgt Charlotte Köhlerprijs 2008

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-06-2008

Architect Anne Holtrop heeft de Charlotte Köhlerprijs gewonnen. De jury noemt Holtrop een belofte en hij krijgt de prijs omdat hij ‘nadrukkelijk het grensvlak met de beeldende kunsten opzoekt.’ Bij de onderscheiding hoort een bedrag van 20.000 euro.

Belofte
Holtrop (Tiel, 1977) uit Amsterdam studeerde in 2005 cum laude af aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tijdens zijn studie werkte hij voor verschillende bureaus in Nederland, waaronder Claus en Kaan en CASE (een onderzoeksstichting van Reinier de Graaf, John Bosch en Beth Margulis).

Sinds maart 2005 werkt Holtrop als zelfstandig architect. Daarnaast is hij als gastdocent verbonden aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en Rotterdam en is hij redacteur van OASE, een onafhankelijk tweetalige tijdschrift voor architectuur.

Uit het juryrapport: ‘Anne Holtrop is verwikkeld in een hoogst persoonlijke zoektocht naar zijn positie in de architectuur waarbij hij nadrukkelijk het grensvlak met de beeldende kunsten opzoekt. Een boeiende zoektocht zonder voorlopige conclusies maar met veel belofte.’

Jury
Ook grafisch ontwerper Julia Born en beeldend kunstenaar Pablo Pijnappel krijgen de onderscheiding. De prijzen van elk 20.000 euro worden door juryvoorzitter Melle Daamen op 4 juli uitgereikt in Podium Mozaïek in Amsterdam. De jury bestond verder Jaap Guldemond, Karel Martens, Michelle Provoost, Lisette Smits, Jan Peter Wingender en Hester Wolters.

Op de foto een schets van Holtrop voor pergola huizen aan het Delftlandplein in Amsterdam

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.