Verborgen Stegen

Verborgen Stegen

Evenementen, Inspiratie, Nieuws
Door: Petra Starink | 04-09-2015

Het oude stadshart van Schiedam en Vlaardingen staat twee weekenden in september weer in het teken van Verborgen Stegen. Jonge architecten en kunstenaars worden uitgenodigd de Verborgen Stegen te verbouwen tot hun eigen Utopia. Er wordt onderzocht wat de stad voor mogelijkheden biedt op verlaten en verborgen plekken.

Het festival vindt plaats op 12/13 en 19/20 september. De locatie is het oude stadshart van Schiedam en Vlaardingen. Er wordt gezocht naar nieuwe manieren om te leven en te wonen. Je wilt in het historisch centrum wonen maar hoe doe je dat als het woonaanbod beperkt is en de huizenprijzen stijgen?

In de verborgen en afgesloten stegen in Schiedam en Vlaardingen zullen kunstprojecten en installaties worden geplaatst. In Schiedam wordt samengewerkt met de Sodafabriek, de Havenkerk en in Vlaardingen wordt samenwerking gezocht met de Kroepoekfabriek.  

In tien stegen in Schiedam zal werk te zien zijn van verschillende net afgestudeerde kunstenaars. Gaia van Egmond verrast met haar confetti tegel, net als Kaniz Rahman die met haar ‘parasite architecture’ een aanvulling op het festival is.

In de Sodafabriek in Schiedam zal o.a. het werk van filmmaker Fanny Hagmeijer te zien zijn. Zij studeerde aan St. Joost en studeerde af met On the verge. Met haar werk Carwash zoekt zij tijdens het festival de grenzen van pijn op en laat de bezoeker deze grenzen beleven door middel van film.

Het festival Verborgen Stegen vindt voor de derde keer plaats.
Voor meer informatie over het programma www.verborgenstegen.nl

Foto: Verborgen Stegen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.