Voorlichting over gezond wonen

Voorlichting over gezond wonen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-08-2009

Op verzoek van het ministerie van VROM organiseert kennisplatform voor de bouw SBR dit najaar twee bijeenkomsten over ‘Gezond Wonen’. Het ministerie wil aandacht voor de gezondheidsaspecten van zowel nieuwe als bestaande woningen. Want bij alle inspanningen van de Nederlandse bouwwereld om te verduurzamen en energie te besparen, verliezen zij comfort en gezondheid van gebruikers van gebouwen nogal eens uit het oog. De bijeenkomsten zijn in Utrecht en gratis.

Gezond binnenmillieu
De eerste van de twee bijeenkomsten, op 15 oktober 2009, behandelt ‘gezond, comfortabel en energiezuinig wonen’ bij nieuwbouwwoningen. De tweede vindt plaats op 12 november 2009 en behandelt hetzelfde onderwerp, maar dan voor bestaande woningen. De presentaties en besprekingen tijdens deze bijeenkomsten spitsen zich toe op de vraag hoe je een gezond binnenmilieu in een woning kunt combineren met de eis dat het gebouw zo energiezuinig mogelijk ontworpen is.

Vakkennis up to date
De ‘Gezond Wonen’-bijeenkomsten staan uitgebreid stil bij de diverse mogelijkheden voor de oplossing van dit vraagstuk. Mw. Julie Ng-A-Tham (beleidscoördinator Milieu en Gezondheid van de directie Risicobeleid van het ministerie van VROM) bespreekt met experts de mogelijkheden, nieuwe ontwikkelingen en randvoorwaarden. Alle belangrijke punten komen ter sprake. Gezamenlijk brengen ze de vakkennis van geïnteresseerde bouwprofessionals weer helemaal up-to-date.

Voor wie
De bijeenkomsten zijn zowel bedoeld voor partijen uit de opdrachtgevers- als uit de opdrachtnemerskant van de bouw. Dus zowel managers en beleidsmedewerkes van woningcorporaties, projectontwikkelaars en gemeenten als architecten of bouwkundige en installatietechnische ontwerpers zijn welkom! Aanmelden kan via de website van SBR

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.