Vormgevers Drents museum bekend

Vormgevers Drents museum bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-01-2011

Opera Amsterdam, studio Platvorm, 3TO Architecten en Communicatiebureau Open zijn geselecteerd voor de verbouwing
van het Drents Museum in Assen. Het museum is naast de bouw van een nieuwe museumvleugel bezig om het huidige gebouw opnieuw in te richten en vorm te geven. Voor de metamorfose zijn zes ontwerpers nodig waarvan er nu vier bekend zijn.

Publieksmeubilair
Vormgeversbureau Opera Amsterdam gaat de afdeling Art Nouveau en Art Deco vormgeven. Studio Platvorm is ingeschakeld voor de afdeling Archeologie, 3TO Architecten uit Den Haag gaat zich bezig houden met het nieuwe publieksmeubilair. Om een eenheid te brengen binnen het nieuwe museum wordt de nieuwe museumvleugel en het oude gebouw met elkaar verbonden door een verbindende lijn van publieksmeubilair waaronder garderobe-units, loungeplekken, en ander zitmeubilair.

Communicatiebureau Open uit Groningen verzorgt de nieuwe huisstijl van het museum. De nieuwe huisstijl wordt gefaseerd ingevoerd in alle visuele uitgingen van het museum.Voor de afdeling Hedendaags Realisme van het museum (op de eerste verdieping van het museum), het nieuwe Kindermuseum (in het Ontvangershuis) en de andere educatieve ruimtes worden de komende maanden de overige vormgeversbureaus geselecteerd.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.