Wellicht gevel gerecycled glas voor Rabobank

Wellicht gevel gerecycled glas voor Rabobank

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-01-2008

Architect Margriet Eugelink van Van Aken architecten denkt bij de bouw van het kantoorpand bij het nieuwe datacentrum van Rabobank Nederland aan een gevel die compleet van recycled glas is gemaakt.

Ontwerp
De architect heeft deze week de kleine welstandscommissie in Boxtel bijgepraat over het ontwerp voor het nieuwe datacentrum en kantoorpand dat op Vorst in Boxtel wordt gebouwd.

In totaal is 5,5 hectare grond nodig voor het bouwplan. In het nieuwe centrum komen straks zeker 250 mensen te werken die alle elektronische betalingsverkeer (chippen, pinnen en internetbankieren) van Rabo er afhandelen.

Bestekfase
Eugelink zag de bijeenkomst duidelijk als ‘bijpraten’. “De zaken gaan wel erg snel. Want we willen in de ontwerpfase al snel een bestekfase inbouwen om bedrijven die mee gaan bouwen invloed te laten hebben op de uitvoering. We pakken de zaken bij elkaar.”

Glas
Over een dikke maand denkt Eugelink de keus te hebben gemaakt voor welke gevel er in het kantoorgebouw komt, die het meest in het oog springt vanaf de Keulsebaan. “We twijfelen nog aan een paar varianten. Een met recycled glas, maar ook een met glas en schoepen ervoor om het zonlicht te weren, maar wel voldoende lichtinval te krijgen.”

De welstandscommissie vroeg nadrukkelijk binnen welke kaders het ontwerp straks getoetst moet worden. “Er ligt een beeldkwaliteitsplan Vorst op tafel. Maar dat is verouderd en past niet bij dit bouwplan. Regel dat op tijd, zodat we het straks om die reden niet kunnen goedkeuren”, adviseerde de commissie. Die commissie wilde overigens nog wel over details in het ontwerp praten.

Bron: Brabants Dagblad

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.