Wonen en werken op campus Wageningen

Nieuws

Wonen en werken op campus Wageningen

Door: Petra Starink | 31-10-2016

Campus Plaza op de universiteitscampus van Wageningen is een complex van 440 studio’s voor studenten met winkelvoorzieningen en horeca. Het is hiermee de poort tot de levendige Campus van de Wageningen UR en vormt de verbinding tussen de stad en universiteit. SVP architectuur en Stedenbouw heeft het ontwerp gemaakt voor het terrein, het gebouw en het interieur.

Hoge score duurzaamheid

Het budget was laag omdat de betaalbaarheid van de studenten voorop stond. Het is gelukt om een hoge kwaliteit te maken ook ten aanzien van duurzaamheid, passend bij het imago van de Universiteit. Het gebouw heeft een GPR score van 8 op gebied van duurzaamheid. Naast huisvesting heeft het gebouw ook een commerciële functie. In de plint zitten winkels en binnenkort komt er een kinderdagverblijf. Het gebouw gaat op in de natuurlijke omgeving door de kleurensamenstelling van aardse kleuren. Witte accenten en frisse groene kleuren zorgen voor een jeugdig en dynamisch tintje passend bij de doelgroep.

Verschillende manieren van wonen

Het nieuwe entreeplein ligt aan de drukke fietsroute van de Campus naar de binnenstad. Het plein heeft een sterke ruimtelijke kwaliteit en vormt een mooi contrast met het groene, parkachtige middengebied van de Campus en het groene binnengebied van het U vormige bouwblok. In het plan kan op verschillende manieren gewoond worden: in studio’s, studettes en studettio’s. Allemaal zelfstandige wooneenheden van verschillende grootte.

Projectgegevens
Locatie Campus WUR Wageningen
Opgave 440 studentenwoningen, 1.320 m2 commerciële ruimte, 1.000 m2 kinderdagverblijf, fiets- en parkeerkelder, interieurinrichting en terreininrichting
Opdrachtgever Campus Plaza bv
Architect SVP architectuur en Stedenbouw
Bruto oppervlak 18.300 m2
Ontwerp 2013
Oplevering 2016
Fotografie Studio 81.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.